maanantai 10. maaliskuuta 2014

JUOMA: hyvä ja halpa kahvi arkeen

Tärkeää elämässä on hyvä kahvi mutta aina se ei tarkoita että hyvän tarvitsee olla sitä kalleinta ja hienointa versiota. Meidän luotto arkikahvi on Lidlistä saatava vihreä pakkaus, Marsalkka kahvi. Tämä taisi aiemmin olla eri nimellä myynnissä, mutta nyt on nimikin muutettu oikeen "suomalaiseen makuun". Nimestä viis mutta tämä kahvi on aina maistunut. Kyseessä on tumma paahto ja hinta on  palttiarallaa kolme euroa. Välillä ollut tarjouksessa 1,99e ja silloin kannattaa tottakai santsata näitä kotiin oikeen kunnolla. Maku on oikein pehmeä ja kiva, sopii niin lattena maidon kera kuin ihan mustana sumppina oikein kunnon kahvin tarpeeseen.


Jos siis haluaa hyvää kahvia edulliseen hintaan, kannattaa suosia tätä. Turhaa maksaa hienostelusta, kyllä tämä voittaa presidentti-kahvinkin. Joskus aina koitetaan muitakin kahveja ja on niitä monia hyviä, mutta arkikäyttöön tämä käy hyvin. Toinen hyvä arkikahvi joka on meillä lemppari on Pirkan Costa Rica ja Eldoradon tumma paaht.o Valitettavasti niidenkin hinta on noussut, mutta tarjouksesta välillä saa todella edullisesti. Silloin ostetaan. K on meistä se kovempi "kahvihifistelijä" mutta Marsalkka kelpaa hänellekkin, ihan halvimpia kahvilaatuja hän ei hyväksy, esim. Lidlin Perfetto jää kaupan hyllylle. 

Laitetaan tulevaisuudessa varmaan lisää kahvitietoutta ja ohjeita, kun K on kova kahvimies. Nyt vain tämä suositus, jos maanantain kunniaksi jollain on vaikka kauppareissu edessä ja miettii että mitähän kahvia sitä ostaisi.

- R

1 kommentti: