maanantai 10. maaliskuuta 2014

RUOKA: aamupala

Aina sanotaan että aamiainen on päivän tärkein ruoka ja niin se meillä usein taitaa ollakkin. Harvemmin tulee jätettyä aamupalaa välistä nykyään vaikka joskus vielä töihin tai kouluun tuli lähdettyä suoraan sängyn pohjalta ilman sen kummempia sapuskoja. Suosittelen kyllä kaikille aamupalan syömistä. Jaksaa paljon paremmin päivän ja on mukava myöskin aloitella päivää rauhassa. Meillä aamupala on yleensä aika vakio (leipä,, jogurtti tai rahka, pari kuppia kaffetta) , vaikka mielellään joskus syödäänkin manna-tai kaurapuurot.

Muuten syödään aika lailla samoja ruokia, mutta aamiaisella K ei tykkää rahkasta vaan vaatii aina jogurttia ja mysliä. Itse taas mielelläni syön maustamatonta rahkaa. X-tra rahka on hinta-laatu-suhteeltaan tosi hyvä ja isosta purkista riittää useampaan kertaan. Sen kanssa sopii melkein mikä vaan, tänään otin banaania. Tähän liittyykin päivän vinkki:

Päivän vinkki:

Ylikypsiä banaaneja ei kannata heittää pois, vaan viipaloida ja pakastaa. Pakkasesta kun ottaa muutaman viipaleen esim rahkan sekaan niin saa hyvää makeutta ja makua! Sulavatkin nopeasti. Itse käytän Lidlin hyviä pakastepusseja, mutta bloggaan niistä vielä myöhemmin. Banaanisiipaleita voi napostella myös sellaisenaan tai miksei tehdä sitä kuuluisaa "terveyspehmistä" josta monissa blogeissa on kirjoitettu. Itse en sitä ole kokeillut, mielestäni banaani banaanina ja jätsi jätskinä. Mutta oman maun mukaan.

Tässä vielä tämän aamuisia ruokia:

- X-tra rahkaa ja pakastettuja banaaninsiivuja (lorautin vielä mehukeiton jämät tähän sekaan, purkki ei kuvassa mutta Valion boysenmarja maku)
- AB- Jogurttia
- Finax paratiisi mysli
- Vaasan ISO-paahtis 1 siivu/hlö 
- Oltermanni
- Oivariini
- Kurkkuviipaleita
- Paprikasiivuja
- Kahvia ja arkimaitoa (miten tämä arkimaito eroaa tavallisesta maidosta tietääkö joku? ainakin on paljon halvempaa, mutta mielestäni ihan samanlaista kuin tavallinenkin)



Mukava yhdessä touhuta ja laittaa aamiaista.


Banaansiivut ja rahka menossa kuppiin.

 Valmiina nautittavaksi.

Ja eikun syömään! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

-R


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti